Expositie Gert Roelfsen

Wanneer:
9 december 2017 @ 11:00 – 3 februari 2018 @ 18:00
2017-12-09T11:00:00+01:00
2018-02-03T18:00:00+01:00
Waar:
Kasteel De Haere
Haereweg
8121 Olst
Nederland
Kosten:
Gratis

Van 9 december tot 3 februari is op Kasteel De Haere In Olst, vlakbij Deventer, een bijzondere tentoonstelling te zien van de kunstenaar Gert Roelofsen, (Ermelo 1947). Gert Roelofsen schildert met acrylverf op doorzichtige folie. Hij gebruikt hiervoor een door hemzelf ontwikkelde techniek: de sterk verdunde verf laat hij vloeien over de folie. Een unieke methode met een overweldigend resultaat.

De Waddenzee speelt een belangrijke rol in zijn werk. De afwisseling van eb en vloed. Het steeds veranderende licht. Hij probeert de glinstering van het rimpelende water in zijn schilderijen te vangen.

Op de tentoonstelling op Kasteel De Haere zijn straks kleine doeken te zien maar ook werken van meer dan drie meter. De transparante en kleurrijke schilderijen van Gert Roelofsen zullen in de statige kamers van het kasteel uitstekend tot hun recht komen.

Van huisarts naar kunstenaar

Gert Roelofsen heeft, naast zijn werk als huisarts, altijd geschilderd. Pas op latere leeftijd is hij naar de kunstacademie Minerva in Groningen gegaan. In 2004 studeerde hij af. Sindsdien werkt hij als zelfstandig beeldend kunstenaar.

Hij woont sinds een jaar in Lochem en heeft in een leegstaande machinefabriek in Olst zijn atelier. Vanaf volgend jaar is zijn werk hier regelmatig te zien en zullen er ook exposities gehouden worden door andere kunstenaars. Voor medio april staat al een groepstentoonstelling op het programma van kunstenaars uit de gemeente Olst-Wijhe die samenwerken in de stichting ’t SAL.
Gert Roelofsen

Geef een reactie